От 3 Октомври 2018 в Arena di Serdica Boutique Hotel отново отваря врати La Terrazza di Serdica Panorama Restaurant с изискана концепция за автентична италианска кухня. Към екипа се присъединява Шеф Иджинио Кортело, който ще предложи едно уникално гастрономично преживяване, включващо най-доброто от италианската кулинарна традиция в съчетание с фини акценти от североизточния регион Фриули-Венеция Джулия. 

Роден в сърцето на италианската област Фриули-Венеция Джулия, Иджинио Кортело е член на организията на италианските готвачи, които са сертифицирани да представят италианската кухня в чужбина (Italian Chef of the World) и дипломиран Мастър шеф от Academia Barilla. През годините е работил в Ню Йорк, Лондон, Катар, Бахрейн и Дубай.
 

“Обожаваме традициите на нашия район, умеем да работим много, но и да пием много”, споделя с усмивка за своя роден кулинарен регион Фриули-Венеция Джулия Шеф Кортело.
 

Менюто, което Шеф Кортело ще предложи този сезон в La Terazza di Serdica е балансирано и включва селектирани от цяла Италия изискани ястия с избор от антипасти, салати, основни, паста, ризото и десерти, както и интересни сезонни акценти от района на Фриули-Венеция Джулия. През месец Октомври, сред специалитетите на шеф Кортело ще имате възможност да опитате уникално вкусната Крем супа от тиква с крутони и парченца пушени свински бузи, както и Ньоки от тиква в масло, рикота и салвия. 

Сред основните се открояват кулинарните шедьоври като Ризото с червено цвекло и печен пъдпъдък и Телешко филе в сос от червено вино, поднесено с емблематичната за района на Фриули гарнитура Фрико – запечени хрупкави картофи със специално твърдо сирене. 

С неповторима атмосфера, изискано меню и нежна музика, ресторант La Terrazza di Serdica безспорно е правилното място, където можете да се насладите на отлично приготвена, вкусна и автентична италианска храна.

Шеф Иджинио Кортело Ви очаква на чаша Prosecco всяка вечер от Понеделник до Събота от 18 часа до полунощ, резервирайте своята маса тук!